Dream desserts, rodinná cukráreň pri Bratislave

Koláč je niečo čo si doprajeme pri rôznych príležitostiach, či už sú to narodeniny, krst, svadba alebo ak Vás príde pozrieť návšteva.

 

V každom meste, dedine a obci sa nájde cukráreň. Každá sa prezentuje vlastným štýlom, dizajnom a chuťou koláčov. Predsa len každý má rád niečo iné. Posledné roky idú do popredia samozrejme cukrárne s vlastnou výrobou s použitím kvalitných surovín. Jedna takáto cukráreň je aj pri Bratislave v obci Rovinke. Ide o malú cukrárenskú výrobu rodinného charakteru s názvom Dream Desserts. Dream Desserts je charakterizovaný hlavne cheescakeom, zákuskami tortového charakter, ale nájdete u nich aj klasiku na modernejší spôsob ako sú veterníky, punčák či banana split.

Zdroj: Instagram

 

Ale poďme sa vrátiť na začiatok približne 10 rokov vzad. Vtedy ešte netušiaca Monika Rieglerová bola na oslave u kamarátky, a keď zbadala akú tortu priniesla a pri otázke či za ňu aj zaplatila dostala odpoveď že áno, tak si povedala, že veď to by aj ona sama zvládla. Rodičia boli síce vyučený cukrári ale remeslu sa nikdy nevenovali profesionálne. 
A tak sa Monika pustila do pečenia, vďaka dobrej odozve od ľudí z okolia, ako aj prvých zákazníkov pre, ktorých upiekla tortu. V tom období sa spoznala ešte z dvoma kamarátkami kde jedna vyrábala jablká napichnuté na paličke obliate karamelom a druhá vyrábala darčekovú zmes na výrobu cookies. Slovo dalo slovo a nadšenie týchto dám sa pretavilo na prevádzku v Bratislave. Žiaľ z dôvodu, že sa pri predajni nedalo dobre zaparkovať a objednávky prichádzali najčastejšie z okolia Rovinky sa rozhodli prevádzku zavrieť. V tom období dostala Monika ponuku či by si nechcela otvoriť kaviareň v rámci Rovinky. Zobrala hypotéku na priestor a vrhla sa do toho.

Zdroj: Instagram

 

Začiatok Dream Desserts bol opatrný. Na začiatku prevádzka fungovala len niekoľko hodín denne a aj to len niektoré dni plus sobota. Pribúdajúcimi rokmi a držaním si vysokého štandardu výroby koláčikov a tort si našla svojich stálych zákazníkov a dnes je prevádzka otvorená okrem leta a nedele každý deň. A pribudlo pečenie aj do iných prevádzok.

Dnes už nie je Dream Desserts len o Monike má aj dve kolegyne, s ktorými vymýšľajú nové druhy koláčov, skúšajú nové chute, postupy a prevedenie. Samozrejme nezabúdajú aj na tých, ktorý majú radi klasiku a snažia sa priniesť klasické koláče v modernom šate.

Zdroj: Instagram

 

Do všetkých koláčov sa používajú čerstvé suroviny v kvalite zodpovedajúcou Monikinmu štandardu. Karamel sa vyrába štandardne cukor a na zjemnenie maslo prípadne smotana. Čo sa týka margarínu, ten sa vo výrobe nepoužíva vôbec dokonca samotné maslo pokiaľ ho samotný recept nevyžaduje radšej ho nahrádzajú tvarohom alebo ho nepoužijú. V Dream Dessert sa zameriavajú aby boli koláčiky jemné a nadýchané to sa darí vďaka použitiu ovocia, pravej čokolády a mascarpóne. Cukor sa používa minimálne. Aj tento segment bol zasiahnutý koronakrízou, ale prinieslo to so sebou aj pozitívum kedy bol čas nad vymýšľaním nových koláčov a konceptov. Jedným z nich bolo Trifle kde je koláč spravený do pohára, aby ste si ho mohli pohodlne zobrať so sebou a po ceste ho aj zjesť.

Zdroj: Instagram

 

Ak ste z Bratislavy alebo okolia, prípadne sa do týchto končín chystáte odporúčame Vám navštíviť túto cukráreň  všetkými piatimi.
 

 
Mohlo by Vás zaujímať