Jednou z nástrah každodenného života je neustále rozmýšľanie o tom, čo uvariť. Aby jedlo chutilo, bolo nutrične vyvážené a zároveň nezabralo hodiny za sporákom. Pretože kto má dnes čas na recepty, ktoré zaberú pol dňa príprav. Ak doma varíte, ste vlastne hlavný výživár, generál logistiky a expert na kuchynské improvizácie v jednom. Veta “čo budeme dnes jesť?” už spôsobila nejeden tik v oku. Ak po nej väčšinou do vyhľadávača zadávate “obed do 30 minút pre deti ktoré nechcú nič jesť”, alebo “čo navariť, keď už naozaj neviem čo”, čítajte ďalej.
Vaše nervové zrútenie spoľahlivo odvráti Pán Tymián. Nájdete u ňho množstvo tipov na recepty, ktoré fungujú (pretože ani to dnes nie je samozrejmosť), ale aj produkty, ktoré vám uľahčia varenie. A ako bonus ho dokonca pozdvihnú na ďalší level. Sľubujeme, že to vaš stravníci ocenia.
Varenie s láskou a z kvalitných surovín
Pán Tymián je značka foodblogera Dalibora Rákoczyho, ktorý sa jedlu venuje už dlhé roky. Ľudí zaujal hlavne varením na Instagrame, kde má viac ako 33-tisíc sledovateľov. Chce ukázať, že aj tie najjednoduchšie jedlá môžu byť výnimočné, ak ich pripravíte s láskou a z kvalitných surovín. Na jeho sociálnych sieťach a webovej stránke nájdete množstvo rôznorodých receptov. Od tradičných džadiek, poctivých carbonara špagiet, až po premyslené sendviče či najchrumkavejšie kura s exotickou pomarančovou omáčkou. Rýchlovky do 20 minút, ale aj recepty, ktoré síce trvajú dlhšie, ale konci si poviete, že to rozhodne nebol premárnený čas.

Zdroj foto: pantymian.sk
Tento rok Pán Tymián dokonca plánuje vydať kuchársku knihu, ktorá bude vaším pomocníkom v situáciách, kedy ešte ani pánbožko nevie čo budete variť, tak ako to máte vedieť vy?
Produkty Pán Tymián
Okrem tvorby obsahu o varení a jedle prináša Pán Tymián nadšencom domáceho varenia aj produkty, ktoré im v kuchyni ušetria starosti aj čas. Také, ktoré idú v jednej línii s presvedčením, že základom dobrého jedla je kvalitná surovina. Všetky produkty, ktoré na jeho eshope nájdete, sa vyrábajú lokálne na Slovensku a bez chemických aditív. Receptúry do posledného detailu vyladil sám Dalibor.
…a pridáme vývar
Vlajkovou loďou ponuky sú koncentrované vývary. Zabudnite na kocky plné umelej chute. Vývary Pán Tymián využijete všade tam, kde si v recepte prečítate “…a pridáme vývar”, ale nemáte čas uvariť si domáci. Sú to vlastne silne koncentrované, poctivé, “domáce” vývary. Jednoducho si ich zriedite s vodou a máte plnohodnotný vývar do polievky alebo na ďalšie varenie. Aktuálne v ponuke nájdete hovädzí a zeleninový vývar. Obsahujú minimum soli, aby ste si ich mohli dochutiť podľa vlastnej preferencie a potreby. Preto sú vhodné aj pre tých najmenších stravníkov a sú ideálnym pomocníkom pre mamičky, ktoré ocenia každú ušetrenú sekundu času pri sporáku. Použijete ich nielen ako základ do akejkoľvek polievky, ale aj do talianskeho risotta, cestovín či dusených jedál.

Zdroj foto: pantymian.sk
Okrem vývarov môžete vyskúšať 36 hodín varenú mäsovú omáčku demi glace, ktorá sa používa ako základ do množstva omáčok. Samozrejme je ale vhodná nielen ako omáčka k steaku, využiť ju môžete kdekoľvek, kde chcete pridať intenzívnu mäsovú chuť – do gulášov, k pomaly dusenému mäsu alebo aj ako základ na polievku.
Stálu ponuku vývarov a demi glace dopĺňajú bylinkové a dokončovacie soli, či tymiánový sirup. Pravidelne pribúdajú rôzne limitky a sezónne produkty, ako napríklad obľúbené BBQ omáčky, ktorými počas grilovacej sezóny rozhodne potešíte všetkých hostí.
Kde kúpite produkty Pán Tymián
Gurmánske produkty Pán Tymián objednáte online a nájdete ich aj v rôznych menších remeselných potravinách po celom Slovensku. Pána Tymiána môžete osobne stretnúť aj na rôznych farmárskych a remeselných trhoch, napríklad na Trnavskom Rínku, ktorý sa koná 17. mája na Kapitulskej ulici v Trnave.
A ak vás zaujíma viac tipov na lokálne gurmánske produkty, prečítajte si náš starší článok.